Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde üç yeni programın açılması konusundaki verdiği teklif de, YÖK tarafından onaylandı. Bu programlar ise şöyle:

Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı bünyesindeki “Histoloji ve Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı” ile “Histoloji ve Embriyoloji Doktora Programı” ve Fizyoloji Anabilim Dalı bünyesindeki   “Fizyoloji Doktora Programı.”

Fizyoloji Doktora Programı’na katılmak isteyen öğrenciler 11 - 26 Eylül 2017 tarihleri arasında ebs.yeditepe.edu.tradresinden online olarak başvuru yapabilir.

Bilim-mülakat sınavının 27 Eylül 2017 Çarşamba günü yapılacağı program için kesin kayıtlar 27 - 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kesin kayıt için gerekli belgeler ise şöyle:

1. Lisans/Yüksek Lisans diplomasının aslı ve fotokopisi 2 adet

2. Nüfus cüzdanı fotokopisi 2 adet

3. Transkriptin aslı ve fotokopisi 2 adet

4.  ALES sınav sonuç belgesi 2 adet (sonuç yıl içerisinde alınmış, sayısal en az 55 puan). Tezsiz Yüksek Lisans Programları için ALES belgesi gerekmemektedir.

5. Yabancı uyruklu öğrenciler için, GRE ya da ALES istenmemektedir.

6. Yabancı Dil Sınavı sonuç belgesi 2 adet (son beş yıl içinde alınmış, YDS veya YÖKDİL sınavı en az 55 puan veya TOEFLİBT sonuç belgesi en az 66 puan)

7. Yabancı uyruklu öğrenciler için, TÖMERC1 Orta 4 Seviyesi Türkçe sertifikası (Sadece Diş Hekimliği programları için).

8. Fotoğraf - 4 Adet. Biyometrik fotoğraf kabul edilmemektedir.

9. İkametgâh Belgesi aslı ve fotokopisi.

10. Askerlik Durum Belgesi’nin aslı. (Askerliğini yapan adaylar Terhis Belgelerini e-devletten alabilir.)