Çeyrek Asırdır Atatürk Rönesansını Devam Ettiren Üniversite

Yeditepe Üniversitesi, “Atatürk Rönesansını Devam Ettiren Üniversite” sloganıyla, aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere olan ihtiyacın bilinciyle, tam çeyrek asır önce yolculuğuna başladı. Eğitime yeni bir nefes getirdiği 1996 yılının 26 Ağustos’undan bu yana, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En kıymetli hazinen” diyerek emanet ettiği Cumhuriyet’i koruyacak gençlerle donattı Türkiye’nin dört bir yanını. Eğitimi kutsal saydı, bilimi rehber, sanatı yol arkadaşı edindi, attığı her adımda topluma dokundu.

Yeditepe Üniversitesi, 25 yılda verdiği 45 binden fazla mezunu, 22 binden fazla öğrencisi ve 3600’den fazla çalışanıyla büyük bir aile oldu. Kendine güvenen, dünyayı kucaklayan, çağdaş, araştırmacı, yenilikçi binlerce Yeditepeli, yalnızca Türkiye’de değil dünyanın her yerinde aranan profesyoneller arasına girmeye devam ediyor.

Sağlıktan mühendisliğe, hukuktan eğitime, mimarlıktan sanata her alanda akademisyenler ve Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler, birlikte öğreniyor, sentezliyor, üretiyor; birlikte gelişiyor, Türkiye’nin birçok ilkini gerçekleştiriyor.

Öz kaynaklarıyla araştırma ve projeye en fazla bütçe ayıran üniversiteler arasında yer alan Yeditepe Üniversitesi, sahip olduğu akademik ve sosyal olanaklar sayesinde tam çeyrek asırdır Türkiye’nin öncü üniversitelerinden biri olma gururunu yaşıyor ve yaşatıyor

Bilimin, sanatın ve topluma yararlı çalışmaların, dünyayla iletişim ve etkileşimle geliştirilebileceği gerçeğinden hareketle, uluslararası bir üniversite olma yolunda çalışmalarına daima devam eden Yeditepe Üniversitesi, 70 ülkede 700’e yakın Erasmus ve Exchange değişim programlarıyla öğrencilerine uluslararası vizyon kazandırıyor; onları bireri dünya vatandaşı olarak yetiştiriyor.

Sahip olduğu uluslararası görüş doğrultusunda İngilizce eğitim veren Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerine 8 yabancı dil öğrenme olanağı da sunuyor.

Tarihinden ilham alan Yeditepe Üniversitesi, bugün aynı azim ve kararlılıkla Türkiye ve dünyanın güzel geleceği için çalışmaya devam ediyor. Atamızın yaktığı meşaleyi gururla taşıyan on binlerce ferdiyle Yeditepe Ailesi, geleceği ilmek ilmek dokuyor.

Dünyayla Entegre, Birlikte Öğrenen, Gelişen, Üreten Nesiller

• Türkiye’de Kurulan 4. Vakıf Üniversitesi
  • Lisans öğrenci sayısında 3.
  • Lisans Program Sayısında 3.
  • Lisansüstü Öğrenci Sayısında 2.
  • Lisansüstü Program Sayısında 4.
  • Uluslararası Öğrenci Sayısında 16.
  • Akademisyen Sayısında 3.

Türkiye’nin Öncü Üniversitesi

• Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı’ndan geçen Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi.
  • 1996: Vakıf Üniversiteleri içinde ilk Diş Hekimliği Fakültesi
  • 2007: JCI tarafından akredite edilen ilk Türk Üniversite Hastanesi
  • 2009: JCI tarafından akredite edilen ilk Diş Hastanesi
  • EFP (Avrupa Periodontoloji Derneği) tarafından akredite edilen ilk Diş Hekimliği Fakültesi
  • ADEE (Avrupa Birliği Diş Hekimliği Eğitim Derneği tarafından akredite edilen ilk ve tek Diş Hekimliği Fakültesidir.
  • Vakıf Üniversiteleri içinde ilk Antropoloji Bölümü
  • 2002 Vakıf Üniversiteleri içinde ilk Eczacılık Fakültesi
  • ECZAK (Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu) ve ECZADER (Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilen ilk Eczacılık Fakültesi
  • Vakıf Üniversiteleri içinde ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
  • Vakıf Üniversiteleri içinde ilk Gıda Mühendisliği Bölümü
  • Vakıf Üniversiteleri içinde ilk Hukuk Fakültesi
  • Vakıf Üniversiteleri içinde ilk Tıp Fakültesi
  • 2017: İlk Antimikrobiyal Hastane

Sürdürülebilir Bir Dünya Mümkün

• 2017, 2018: Dünyanın en yeşil üniversitelerini belirleyen Green Metric değerlendirmelerinde, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1. sırada.
  • 2018: Sürdürülebilirlik çalışmaları konusunda dünyanın en iyi 90 üniversitesinin temsil edildiği Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı (ISCN) üyeliği.
  • Auburn University ve Birleşmiş Milletler tarafından dünyadaki açlığa dikkat çekmek amacıyla kurulan Universities Fighting World Hunger organizasyonunun Türkiye’den tek üyesi.

Sağlıkta Kalite ve Güven

• 1996: Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi
  • 2005: Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi
  • 2006: Yeditepe Üniversitesi Bağdat Caddesi Polikliniği
  • 2007: Yeditepe Üniversitesi Göz Merkezi
  • 2008: Yeditepe Üniversitesi Genetik Tanı Merkezi
  • 2008: Yeditepe Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Merkezi
  • 2013: Yeditepe Üniversitesi Doku Tipleme Laboratuvarı
  • 2017: Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi

Araştırma ve İnovasyonda Örnek Üniversite

• Öz kaynaklı Araştırma ve Proje Bütçesinde 4.
  • Araştırma Bütçesi ve Toplam AR-GE Harcamasında 6.
  • THE Dünya Sıralaması’nda 1001+
  • Urap Genel Puanı 10
  • Kütüphane Basılı Kitap Sayısı Sıralamasında 4.
  • Araştırma Merkezi Sayısında 22.
  • Ulusal ve Uluslararası Patent Sayısı 210

Sanat ve Tasarım

• Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik programları ile öğrenci alan ilk vakıf güzel sanatlar fakültesi
  • Atölye ve uygulama alanları ile öğrenci başına en fazla çalışma alanı düşen vakıf güzel sanatlar fakültesi