KAYIT AŞAMALARI

Online başvuru sisteminde (ebs.yeditepe.edu.tr) belgeleri tam olup (başvuru durumu 5 olan) program tarafından kabul edilen öğrencilerin kayıtları tarafımızdan alındıktan sonra mail olarak öğrenci numaraları bildirilecektir.
Belgesi eksik olan adayların, Eksik belgelerini tamamlayabilmeleri için başvuru durumu (4)e çekilmiştir.  Eksik olan belgelerini 8 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.
Online kayıtlar tarafımızdan yapıldıktan sonra OBS (obs.yeditepe.edu.tr) sistemine giriş yapılabilmesi için kullanıcı adı ve şifre oluşturularak sistem tarafından mail ile bilgilendirilecektir.
Kaydı alınan öğrencilerimizin ödemelerini 18 Eylül 2023 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.

Ders seçimleri 2-6 Ekim 2023 tarihleri arasında başlayacaktır.

Dersler 9 Ekim 2023 tarihinde başlayacaktır.

2023 – 2024 Akademik Yılı Güz Dönemi

Program için belirlenen dönem ücretleri, İngilizce hazırlık ücreti, bilimsel hazırlık ve ek ders ücretlerine ilişkin bilgilere https://yeditepe.edu.tr/tr/aday-ogrenci/ucretler sayfasından ulaşabilirsiniz. Yabancı uyruklu öğrenciler için  ücretlerine ilişkin bilgilere https://yeditepe.edu.tr/en/prospective-students/fees  sayfasından ulaşabilirsiniz.

Lisansüstü Programın belirlenmiş olan ücretini aşağıdaki şekillerde ödeyebilirsiniz;

ÖDEME SEÇENEKLERİ (sadece Türk Vatandaşları için Geçerlidir)

1. PEŞİN ÖDEME

2023-2024 öğretim ücretinin (iki dönem) tamamının 15 Eylül 2023 tarihinde kadar ödenmesi halinde geçerlidir.

2023-2024 öğretim yılı için belirlenen PEŞİN YILLIK ÜCRETİN tamamı;

1. Herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine giderek online ödeme sisteminden (kayıt sonrasında oluşmuş olan öğrenci numaranızı kullanmanız gerekmekte) ödenebilir.
  1. Yeditepe Üniversitesinin Yapı Kredi Bankası İnönü Caddesi Şubesindeki TR32 0006 7010 0000 0092 7118 31 numaralı hesaba (öğrenci adı, soyadı ve öğrenci numarası açıklaması ile) havale veya EFT ile ödenebilir.
  1. KREDİ KARTI İLE PEŞİN ÖDEME

2023-2024 eğitim ücretinin tamamının (iki dönem) tek çekim olarak kredi kartıyla ödenmesi halinde geçerlidir. Peşin eğitim ücreti üzerinden %2 ek ücret alınır.

1. Herhangi bir kredi kartı ile https://payment.yeditepe.edu.tr sistemimiz aracılığı ile online ödenebilir.
  1. TAKSİTLİ ÖDEME

Yıllık eğitim ücretinin tamamının yada dönemlik ödeme yapılması halinde geçerlidir.

1. https://payment.yeditepe.edu.tr internet adresimizden sanal pos aracılığı ile Bonus – World – Maximum – Axess kredi kartları ile yıllık ücretin tamamını 9, dönemlik ücreti ise 5 eşit taksitle ödeyebilirsiniz.
  1. Herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine giderek Yapı Kredi Bankası Taksitli Eğitim Sistemi ile online olarak ödenebilir. (Ödeme seçeneği %25 peşinat, kalanı 6 taksit şeklindedir)

NOT:  Kayıt işlemleri için Yeditepe Üniversitesine gelmeden önce Yapı Kredi Bankası Taksitli Eğitim Sistemi İle ödeme yapmak isteyen velilerimiz; Yapı Kredi Mobil’e giriş yaparak Ödemeler>Eğitim Ödemesi>Taksitli Eğitim Sistemi Başvuru ve Talimat Girişi adımından okul bilgisi seçimi yapıldıktan sonra öğrenci numarası girişi yaparak başvuru yapabilmektedir.

Peşinat tutarı Taksitli Eğitim Sistemi ile yapılacak ise mutlaka başvuru tutarına dahil edilmelidir ve işlem yapılan gün içerisinde peşinat tutarı hesaba yatırılmalıdır. Hesapta yeterli tutar bulunmaması halinde banka sizin adınıza peşinat tutarının ödemesini gerçekleştirecektir.

Taksitli eğitim sistemi ile ödeme gerçekleştirmek isteyen velilerimizden Yapı Kredi Bankası hesabı olmayanların bu işlemi yapabilmeleri için hesap açtırmaları gerekmekte olup, Türkiye genelindeki herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine giderek hesap açtıktan sonra öğrenci numarası ile taksitli eğitim sistemini gerçekleştirebilirler. Ödeme planı şubelerdeki banka görevlileri tarafından velilerimize iletilecektir.

Yeditepe Üniversitesi mezunu olup Lisansüstü bölümlere kayıt yapacak öğrencilerimizin; % 25 Yeditepe mezun burslarını sisteme işletebilmeleri için, mali.destek@yeditepe.edu.tr adresine “Yeditepe Mezun Bursu” konu başlıklı e-posta göndermeleri rica olunur.

Kayıt işlemlerindeki yoğunluk nedeniyle telefon iletişiminde aksaklıklar yaşanabilmektedir.  Online Kayıt ile ilgili sorun yaşamanız halinde sorunlarınızı mali.destek@yeditepe.edu.tr e-posta adresine, konu başlığına Ad, Soyad ve Öğrenci Numaranızı yazarak iletebilirsiniz.

KABUL EDİLEN ÖĞRENCİ LİSTESİ
  AD-SOYAD BÖLÜM AÇIKLAMA BELGE DURUM
1 CANSU BOLAT FİTOTERAPİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI TEZSİZ TAM
2 BAŞAK KAPLAN FİTOTERAPİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI TEZSİZ TAM