Günümüz dijital kültüründe, her şey olduğu gibi intihal de çevrimiçi yapılmaktadır. Originality Check, akademisyenlere; öğrenci çalışmalarını, uygunsuz alıntı veya olası intihale karşı, dünyanın en hassas metin karşılaştırma veri tabanı ile kıyaslayarak kontrol etmelerinde yardımcı olur. Turnitin platformu; tez, ödev, proje ve kitap gibi kaynak türlerinin benzerlik tespitin yapılmasını sağlar. Ders verme yükümlülüğü olan akademisyenlerimiz platformu kullanabilmektedir. Turnitin hesabı olmayan akademisyenlerimiz, nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atarak taleplerini iletebilirler.

Tez yüklemelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi “DEPO YOK” seçeneğinin işaretlenmesidir. Aksi takdirde tezin ikinci kez yüklenmesinde çakışma sorunu yaşanacak ve benzerlik %100 olacaktır. Bunun yaşanmaması için mutlaka Turnitin ödev ayarlarından “DEPO YOK” seçeneği işaretlenmelidir.

Öğrenci ödevlerinde ise “Standart Yazılı Ödev Deposunu” nun seçilmesi gerekmektedir. Bu noktada öğrencinin kendi ödeviyle çakışması durumu söz konusuysa, ders hocası çakışma gösterilen kaynaktan eminse ve herhangi bir intihal görmüyorsa filtreleme panelinden çakışma gösteren kaynakları çıkartarak yeni bir rapor oluşturabilir. Çakışan kaynakların nasıl benzerlik oranından çıkarılacağı konusunda bilgi almak isterseniz tıklayınız

·         Kaynak yüklemesinde kullanacağınız öğretmen kılavuzu için tıklayınız

·         Öğrencilerinize direkt Turnitin sisteminden ödev yükletmek isterseniz öğrencilerinizn Turnitin’a nasıl yükleme yapacaklarına dair hazırlanmış kılavuz için tıklayınız

COADSYS (moodle) sistemi üzerinden Turnitin’a ödev yükletmek isterseniz detay bilgi için betul.kurt@yeditepe.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Turnitin sistemi hakkında online eğitim talepleriniz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Eğitim taleplerinizi ve sorularınızı nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Bilgi Sizlerle Paylaşıldıkça Güzel!!!

Yeditepe Üniversitesi
Bilgi Merkezi