• TR
  • EN
Ders Kodu: 
COS 645
Ders Dönemi: 
Güz
Ders Tipi: 
Zorunlu
Kredi: 
0
Dersin Dili: 
İngilizce
Dersin İçeriği: 

Mikrobiyoloji tarihi, ve kapsamı, labratuvar güvenliği, prokaryotik ve ökaryotik hücreler, bakterial sınıflama, mikrobial büyüme metabolizma, metabolizma ve beslenme, mikroorganizmaların üreme ve kültür ortamları, klinik önemi olan türlerin transportu ve toplanması, mikrobial gelişme ve boyama teknikleri ve  mikroskoba hazırlık, farklı çevrelerin mikroflorası, normal flora, mikrobial patogenesis: hastalık üreten mikroorganizmaların mekanizması, antimikrobial ajanlar, resiztans oluşumu ve etki mekanizmaları, antibiotik duyarlılık testler, virüsler, funguslar, sterilizasyon ve dezenfeksiyon.

Dikey Sekmeler